Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) kulturna je manifestacija koja se održava u Koprivnici početkom rujna. Festival u tri dana objedinjuje kazalište, performans, ples i glazbu te ih smješta u javne prostore koji nisu primarno namijenjeni održavanju umjetničkih i kulturnih zbivanja i tako pretvara čitav grad u jedinstven teatar na otvorenom. Festival je osnovan 2014. godine s ciljem da posjetiteljima prezentira suvremena angažirana ostvarenja iz područja izvedbenih umjetnosti i publiku potakne na interakciju s gradskim prostorima, demistifikaciju kulture kao nečeg što pripada institucijama te stvaranje kulture promjena – kulture koja je ovdje i koja je svačija, odnosno dostupna svima.
Programskim konceptom FIUK okuplja mlade umjetnike, amaterska kazališta, organizacije nezavisne kulture te udruge koje se bave promicanjem izvedbenih umjetnosti čije su izvedbe suvremene i tematski bliske širokoj publici, a imaju fokus na aktualnim društvenim i kulturnim zbivanjima, eksperimentu i istraživanju formi.

VOLONTIRAJ

Prijave zaprimamo na info@fiuk.com.hr

PRIDRUŽITE NAM SE

Sponzori su vrijedan pokretač kulturnih i društvenih zbivanja. Kroz partnerstvo i suradnju pružamo Vam priliku da zajedno s nama promičete vrijednosti važne za zajednicu i ispričate svoju priču našoj publici. U skladu s Vašim željama i potrebama, nudimo različite mogućnosti predstavljanja Vaše organizacije na Festivalu izvedbenih umjetnosti i kazališta. Ukoliko želite postati sponzor ili donator FIUK-a, javite nam se na info@fiuk.com.hr